motorreis amerika 2012

De vierde dag. Donderdag, 10 mei 2012


Galaxy Diner in Flagstaff tijdens motorreis amerika 2012 pinIn de warme ochtendzon van Arizona kunnen we alleen maar heel blij zijn, dat wij in zo'n geweldig land de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar wij willen. Genieten van de prachtige natuur op een aantal stalen monsters, die ons met al hun power brengen waar wij willen zijn. En vandaag wordt weer zo'n bijzondere dag. Gisteren hebben wij een prachtige combinatie gehad van natuurschoon, bezienswaardigheden en prachtig asfalt dat als een kronkelend lint in het landschap ligt. Vandaag wordt het wat rustiger. Lekkere wegen, mooi weer en mooie natuur. Natuur, zoals wij die niet kennen in ons land.

Bij die natuur horen cactussen. Grote cactussen, zoals we gister zijn tegengekomen. Saguaro's. Maar ook wildlife. Herten, Elk, Bisons. Dieren, die wij niet kennen in het wild. Trouwens, kennen wij wel dieren in het wild ? Ja een enkel konijn of misschien een zwijntje op de Veluwe, maar dat is het ongeveer wel. In het warme klimaat van Arizona ligt dat anders. Niet alleen zijn we in het land van indianen, postkoets en ranches, maar ook van wolven en slangen.


Hairpins bij Oak Creek Canyon Vista Point tijdens motorreis amerika 2012
Wij rijden vandaag de SR 87 op in noordelijke richting. Een prachtig aangelegd weg, redelijk nieuw, met goed asfalt. Hier rijden we ongeveer 60 mijl, voordat we rechtsaf slaan, de SR 188 op. Deze weg heet de Apache Trail. De hele weg rijden we door het Tonto National Forest, het op 4 na grootste bos van de VS. We kunnen een stop maken bij Jake's Corner en rijden vervolgens verder in zuidelijke richting. We passeren kleurige bergen, hoog gelegen woestijnen en diepe canyons.

pinHierbij rijden we langs het enorme Theodore Roosevelt Lake. We slaan vlak voor Globe weer rechtsaf de State Route 60 op. pinWe passeren daarbij Devils Canyon. Dit is een spraakmakende weg, waar we veel stoppen om prachtige foto's te maken en het land te bewonderen. Als je dit hebt gezien, ben je je bewust van de noodzaak om zuinig te zijn op onze aarde. We passeren de Pinal Mountains en rijden in de richting van Superior. Vanaf Superior cruisen we de SR 177 en de SR 77 af in zuidelijke richting. We passeren daarbij Hayden, Winkelman en Mammoth. Deze weg geeft weinig aanleiding om te stoppen. De ruimte en de weg zijn zodanig, dat je alleen maar meer wilt.


Sedona tijdens onze motorreis amerika 2012

pinAdembenemend mooie natuur en goede wegen maken het fantastisch om hier op de motor te rijden.Vlak voor Redington gaan we rechtsaf, de N. San Pedro River Road op. Dwars door de bossen aangrenzend aan het Saguaro National Park rijden we dan in de richting van onze eindbestemming voor vandaag, Tucson.

pinWe logeren in het Comfort Suites at Sabino Canyon. In totaal hebben we er vandaag ongeveer 260 mijl op zitten.


Index Motorreizen | De Hotels | De Route | Het Programma |

 Van dag tot dag |  Dag 3  |  Dag 5  | Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl