motorreis amerika 2012

De derde dag. Woensdag, 9 mei 2012


Galaxy Diner in Flagstaff tijdens motorreis amerika 2012

pinWe wrijven de slaap uit onze ogen en gaan vandaag iets minder vroeg weg. De jetlag houdt ons nu eigenlijk niet meer uit onze slaap, dus kunnen we op een beschaafd tijdstip vertrekken. Motor vertroetelen, de ochtenddauw in het hoog gelegen Flagstaff van de spiegels poetsen, de olie even peilen, starten en rustig wegrijden. Het is nauwelijks de moeite, want voor we goed en wel rijden, zijn we al bij ons ontbijtrestaurant: de Galaxy Diner. Nog even een snufje historische Route 66 opsnuiven.

Pancakes, French Toast, Eggs sunny side up, toast en waterige koffie: ook dat is de VS. Na het ontbijt rijden we weg en slaan al gauw rechtsaf in de richting van Sedona. Niet erg bekend, maar één van de mooiste gebieden van Amerika. Zeker voor motorrijders ! In het begin zal het nog wat fris zijn, zeker omdat we al snel door de bossen gaan rijden, waar de warmte van de zon wat later pas doorheen komt.


Hairpins bij Oak Creek Canyon Vista Point tijdens motorreis amerika 2012


pin

De State Route 89a is een scenic route "all the way". Het is één van mijn favoriete wegen. Watertandend lekker rijden. Mooie natuur. Je weet niet waar je kijken moet, zo mooi en afwisselend is het. De weg slingert er door de bossen en door Oak Creek Canyon. Je ruikt daar de frisse dennengeur, terwijl het zonlicht door de bomen speelt en lange schaduwen werpt.Voordat we in Sedona aankomen maken we een stop bij het Oak Creek Canyon Vista Point. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op Sedona. Onder je ligt het prachtige asfalt als een enorme lintworm slingerend tussen de bossen op je te wachten.


Sedona tijdens onze motorreis amerika 2012
pinIn het verleden zijn er mensen geweest, die deze afdaling twee keer hebben gereden. Dat zegt iets over deze afdaling. Twee keer naar beneden en tussendoor een keer extra omhoog ? Mmm.... Als we die prachtige bochten achter ons hebben, rijden we rustig door de Canyon met zijn prachtige red rock naar het plaatsje Sedona. Vroeger een hippie stadje, nu toeristisch. En ik begrijp wel waarom. Inmiddels zal het ook meer dan warm zijn geworden. pinWe kunnen of een lekkere Iced Coffee halen bij Starbucks of we rijden iets verder en stappen dan bij de Red Planet Diner naar binnen voor een hamburger en een Coke.

pinWe vervolgen onze weg over de SR 89a. Ongeveer 8 mijl verderop slaan we linksaf om de Red Rock State Park Loop Road in te slaan. Een klein stukje van deze weg is onverhard, maar voor de rest een mooie slingerende weg door alweer een prachtig stuk natuurschoon in het indianengebied van Arizona. Aan het eind van de loop road slaan we weer links af op de SR 89a.


het hotel Connor in Jerome tijdens motorreis amerika 2012

pinEen kleine 30 mijl verderop slingeren we weer de berg op naar Jerome. Jerome is een half spookstadje. Zeer geliefd bij hippies en bij motorrijders. Ze zien er allemaal woest uit, maar zijn over het algemeen erg aardig. Op de hoek van de belangrijkste straat staat het Connor Hotel. Wij zijn er op een door de weekse dag, dus zal het er wel niet zo heel druk zijn, maar doorgaans staan er tientallen motoren gestald, vrijwel alleen Harleys. Hier drinken we het stof uit onze kelen en wandelen wat rond. Als we nog niet in Sedona hebben gegeten, doen we dat hier.


Prescott Valley in Arizona

pinDaarna stappen we weer op en rijden Jerome weer uit. Dat is één lange weg. Veel bochten, scherp en gevaarlijk, maar ook heerlijk. Als jullie me even kwijt zijn, dan weet je waar je me kunt vinden.. En als beloning kun je aan het eind van dat prachtige bochtige traject rustig losjes uitrijden, terwijl je de berg in een glooiende weg afzeilt in een heerlijk warme temperatuur. Aan het eind van die weg gaan we linksaf in de richting van Prescott. We rijden dan door het Prescott National Forest door richting het zuiden.


Na een warme dag gaat een budweiser er wel in


We volgen nog steeds de SR 89 en komen uiteindelijk in Congress. Ook Congress was een goudzoekersstadje rond 1885. Inmiddels is ook dit een half spookstadje. pinWe vervolgen onze weg richting Phoenix over de SR 89 naar Wickenburg en aansluitend naar Phoenix.

Daar rijden we dwars door de stad naar het oostelijke deel en we overnachten in Mesa. pinAlhoewel we vandaag maar een dikke 230 mijl rijden, zal jet toch een lange dag worden. Bij aankomst zijn we echt toe aan een bad en een bud.


Index Motorreizen | De Hotels | De Route | Het Programma |

 Van dag tot dag |  Dag 2  |  Dag 4  | Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl