motorreis amerika 2012

De vijfde dag. Vrijdag, 11 mei 2012


Galaxy Diner in Flagstaff tijdens motorreis amerika 2012
pinKeuzes, keuzes, keuzes...Wanneer we opstaan vanmorgen hebben we meerdere keuzes. Ik wil zelf de Catalina Highway rijden, of zoals locals hem noemen: de Mount Lemmon Highway. Het is een doodlopende weg de Catalina Mountain op. Dus je moet ook dezelfde weg weer terug. Het vergt wat mijlen, 33 heen en 33 terug.

pinVorige keer dat we hier waren, was de weg afgesloten vanwege onderhoud. We wilden daar toen niet op wachten en we hebben het toen verder maar gelaten voor wat het was. Maar dit zijn de wegen, waarvoor je naar Arizona gaat ! Dus ik ga hem rijden. Als het voor jullie te veel wordt, dan ga ik wel extra vroeg weg. Warme kleren mee, want we rijden richting ski-resort en er zal nog wel sneeuw liggen boven, op een hoogte van 9.000 ft (2.700 m) in dit meest zuidelijk gelegen skigebied van Amerika. Van hieruit schijn je ook een goed uitzicht te hebben op de Davis Monthan basis.


Galaxy Diner in Flagstaff tijdens motorreis amerika 2012pinNadat we Mount Lemmon Highway achter ons hebben gelaten, rijden we verder naar het zuiden.We komen dan langs Davis-Monthan Air Force Base, een plaats waar honderden vliegtuigen staan opgesteld. Vanwege het droge klimaat blijven ze hier in goede conditie, wanneer ze niet in gebruik zijn.

pinDoor Kolb Road te volgen kun je zo dichtbij mogelijk komen, dus dat proberen we dan maar eens. Een klein stukje verderop gaan we voor een stuk (25 mijl) de Interstate 10 East op. Daar nemen we de US 83 en we verlaten de stadse omgeving weer voor de natuur.

pinWe rijden richting zuiden, door het Coronado National Forest, in de richting van Montezuma pass. Hierbij passeren we onder andere het Parker Canyon Lake. De weg slingert hier door canyons en als we daar uit komen, zijn we in ranch gebied. Veel graslanden en ranches met vee.


Hairpins bij Oak Creek Canyon Vista Point tijdens motorreis amerika 2012
pin Onderweg passeren we de Huachuca Mountains, waarbij we een aantal vista point zullen passeren, van waaruit we Mexico in kunnen kijken. Dit is het meest zuidelijke punt op onze route. De hoogste toppen liggen op ruim 2.800 meter, dus daar zal het wel weer fris zijn.

Na de Montezuma Pass gaan we weer naar het noorden over de State Route 92. Dit is een wat saai stuk van zo'n 40 mijl, waar we even doorheen moeten. We zijn op weg naar Tombstone.


Sedona tijdens onze motorreis amerika 2012
pinHier bezoeken we de OK Corral en als we he redden met de tijd, zijn we aanwezig bij een nep shoot-out. In 1881 werd hier de beroemde shoot-out uitgevochten tussen cowboys en de Sherriff Wyatt Earp. Hierover zijn diverse films gemaakt.

pinAansluitend rijden we verder. Bij Sunizona gaan we de 181 op en daarmee komen we dan op het meest Westelijke punt van onze route. Vanaf daar zijn we eigenlijk al weer op de terugweg.


het hotel Connor in Jerome tijdens motorreis amerika 2012
pinUiteindelijk komen we aan in Willcox. Weer in een heel andere omgeving. Het lijkt wel, of het drie weken geleden was, dat we de Mount Lemmon Highway op gingen, maar het was pas vanmorgen. In totaal hebben we dan 305 mijl achter de rug, inclusief de Catalina Highway.


Index Motorreizen |  De Hotels |  De Route |  Het Programma |

 Van dag tot dag |   Dag 4  |   Dag 6  |  Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl