motorreis amerika 2012

De achtste dag. Maandag, 14 mei 2012


Prescott
pinVandaag staat de laatste motordag op het programma. We hebben geen last meer van jetlag (dat komt thuis wel weer) en dus zullen we gewoon vroeg moeten opstaan. We hebben geen heel lange route voor de boeg, maar we moeten wel op tijd terug zijn bij het verhuurstation van Eagle Rider in Las Vegas. We nemen geen risico in dit opzicht, dus gaan we bijtijds rijden. Om 8 uur starten we de motoren en verlaten we Prescott.

pinWe rijden voor de laatste keer deze reis over de US 89, nu in Noordelijke richting. We passeren Drake en gaan dan verder richting Ash Fork. Daar gaan we de Interstate 40 op in westelijke richting. Het is dezelfde Interstate 40, die het uitsterven van Route 66 heeft veroorzaakt. Maar die er ook voor heeft gezorgd dat Route 66 zoveel betekenis heeft gekregen. Bij Seligman kunnen we weer van de Interstate af. We gaan dan in tegengestelde richting als op de heenreis over Route 66 naar het westen. Eigenlijk rijden we nu Route 66 in de juiste richting.


Route 66
We passeren opnieuw de kapper Angel Delgadillo en het Frontier Motel. Hackberry ligt dit keer aan onze rechterhand en uiteindelijk komen we ook nu weer aan in Kingman.

pinDe laatste etappe van onze motorreis 2012 komt in zicht: de US 93 naar de Hooverdam. Nog even de hitte op onze hoofden zonder helm. Het laatste traject is een lang recht stuk, waar we gewoon even over heen moeten.

pinBij de Hooverdam maken we nu opnieuw de keus: de doorgaande nieuwe weg of de toeristische, over de dam. We kennen de huidige situatie niet, dus dit bepalen we ter plaatse. pinNa de Hooverdam is het niet meer zo ver tot het eindpunt, Eagle Rider aan South Arville Street in Las Vegas. Het motorrijden zit erop.


Sedona tijdens onze motorreis amerika 2012


Wat ons rest is een paar uur in Las Vegas. In het hotel, aan de bar en op de strip. Misschien nog een vluchtig bezoek aan de Harley Davidson store, de Apple Store of het Hard Rock Cafe. En dan wordt het voorbereiden op de terugreis. De volgende dag vliegen we om 14:00 weer naar Amsterdam, dit keer via Detroit. De aankomst in Amsterdam is dan op woensdag 16 mei om 12:15 uur.


Index Motorreizen  | De Hotels  | De Route  | Het Programma  |

 Van dag tot dag  |  Dag 7   | Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl