motorreis amerika 2012

De zevende dag. Zondag, 13 mei 2012

Sitgreaves in Arizona
pinWe rijden vandaag weer verder naar het westen. De voorlaatste motordag is inmiddels aangebroken. We vertrekken uit Show Low en rijden dan door het Sitgreaves National Forest. We passeren onder andere Clay Springs en pinHeber-Overgaard. We blijven op de SR 260 en rijden steeds verder richting westen en komen dan aan in Payson.

pinPayson ligt vrijwel exact in het centrum van Arizona. Het is een mooi, toeristisch stadje aan de voet van de Mogollon Rim. Tonto, Coconino en Sitgreaves zijn drie National Forests in de omgeving. Op de weg naar Payson komen we lang talloze Ponderosa pijnbomen. Het is een prachtige weg, door de bossen met slome bochten.


Montezuma Castle
Na Payson rijden we verder in de richting van Pine en Camp Verde. De hele route is over de SR 260, die gekenmerkt wordt door bochten en bossen. We moeten er nog maar even van genieten, want eenmaal terug in Nederland is het onmogelijk om zo'n lang stuk zonder stoplichten of bebouwing tegen te komen. En dat met de zon op je kop en je helm in je bagage...

pinBij Payson verlaten we even de SR 260, om een bezoek te brengen aan Montezuma Castle. Zo doen we tenminste ook nog een beetje aan cultuur. Beperkt, want heel lang zal het niet duren, maar je kunt je niet veroorloven hier te zijn en het dan niet te bekijken.


Jerome in Arizona
Deze clifwoningen zijn gebouwd door de Sinagua Indianen rond het jaar 1400. In de kalkstenen rotswand is een gebouw van steen en mortel van vijf verdiepingen hoog gebouwd. Er zijn 20 kamers waar 50 mensen konden wonen. De overhangende rotswand beschermt het gebouw tegen de regen. In een ander deel van de rotswand zijn de resten van een nog grotere woning gevonden.

pinDaarna rijden we weer verder over de SR 260 en komen dan uiteindelijk uit in Clarkdale. Daar zijn we op bekend terrein, want op de heenweg waren we hier ook al. Het is onmiskenbaar dat we op de terugweg zijn. In Clarkdale volgen we de -juist ja - US 89a.


Clarkdale in ArizonapinDie hele mooie weg bij Sedona en Jerome. Het zal al maanden geleden lijken, dat we hier waren, maar het was precies een week geleden. Aangezien het nu een zondag is, zal het in het Connor hotel nu wel druk zijn.

pinUiteindelijk rijden we nog een klein stukje verder, naar Prescott voor de overnachting. Nog slechts 34 mijl scheiden ons van onze eindbestemming voor vandaag: het Best Western Prescottonian hotel.


Index Motorreizen  | De Hotels  | De Route  | Het Programma  |

 Van dag tot dag  |  Dag 6   |  Dag 8   | Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl