Dag 4, 19 juli 2010


congariders grand canyon image grand canyon image
Rijden voor borstkanker Colorado Rivier Grand Canyon
Grand Canyon motor grand canyon image grand canyon image
Vanaf de motor Vergezicht Beroemde beelden
Navajo indianen kramen sunsrt image Lake Powell
Verlaten indianen kraampjes Zonsondergang in Page Lake Powell

We hadden echt een heerlijk ontbijt inclusief verse French toast. Vandaag dan eindelijk de Grand Canyon bewonderen, iets wat ik echt alleen maar kende van de mooie plaatjes uit glossy magazines. Het eerste stoppunt, de eerste aanblik op deze gigantische kloofformatie kan maar in een woord gevangen woorden, WAUW! Hoe is dit ontstaan, al die grillige vormen, verschillende kleuren en dieptes zover het oog kan reiken.

Als je echt een keer de Grand Canyon wilt bezoeken, raad ik je aan deze website te bekijken. Het staat boordevol goede informatie.

Toch gaat ook dit uitzicht na 6 stops vervelen, je went er aan, hoe gek dat ook klinkt. Soms kon je een stukje van de Colorado River bewonderen, en de ene stop biedt een mooier uitzicht dan de ander, maar het went. Na veel foto en film materiaal maken we een laatste stop bij Desert View. Tot onze schrik zien we de regenwolken alweer naderen, dus we gaan snel op weg naar Cameron om te lunchen. Bij Cameron staat een grote trading post, waar we de nodige souvenirs hebben ingeslagen en even wat gegeten hebben.

Het vervolg van onze reis begon weer met een lang en redelijk saai stuk, richting Page. Gelukkig werd dit afzien rijkelijk beloond met een overweldigend uitzicht bij Page op de Glenn Canyon Dam en de Colorado River, die uit 2 kleuren blijkt te bestaan. We moesten er wel weer een flinke klim voor afleggen in de hitte maar het was echt de moeite waard. We reden vervolgens door naar Lake Powell.

Een prachtig meer, gevuld met bootjes, kleine stranden en in de verte mooie rotsformaties. Alsof we in een ansichtkaart waren verdwenen. De zon ging al een beetje onder dus het licht leende zich uitstekend voor mooi fotomateriaal. In het haventje dronken we een verfrissende Mojito en hebben we nog geprobeerd een boottochtje te boeken, maar dit zat helaas vol.

Het eettentje waar we langsreden had alleen pizza en hamburgers, dus we besloten eerst naar het hotel te gaan en daar iets in de buurt te gaan eten. Dat werd uiteindelijk een soort steakhouse, maar we konden lekker buiten zitten op het terras en nog wat langer genieten van het mooie uitzicht op het meer. De cappuccino was echter niet te drinken, en het eten niet geweldig, maar ach, we waren bijna te moe om nog honger te hebben en we doken daarna meteen het bed in.


Datum Dag Van Naar Aantal Mijlen Het Weer
19 juli 2010 4 Grand Canyon Page 210 mijl / 338 km Zonnig, 102° F / 38° C



|   Begin van dit verslag   |   Vorige pagina   |   Volgende pagina   |   Route   |   Programma   |   Bezienswaardigheden  |


|  Home   |   Vorige verslagen   |   Email E-mail : motorreizen@allure.nl |