Dag 7.

13 augustus 2008

Een nieuwe dag is aangebroken, Jan loopt al weer vroeg buiten in korte broek en T Shirt want het is al aardig warm buiten, dat beloofd wat voor vandaag. Eerst maar eens ontbijten in ons hotel met lekkere eitjes, spek en toast. De Amsterdamse Canadees zit er ook weer, hij vraagt in welk hotel wij in Kelowna verblijven. Als we vertellen dat het de Days Inn is vertelt hij dat het niet een van de beste hotels is, een beetje gedateerd bedoelt hij. Nou we zullen wel zien hoor, tot nu toe waren de bedden prima, en daar gaat het tenslotte om nietwaar ?

Aan natuursachoon geen gebrek tijdens onze motorreis door CanadaOm 9:30 uur bestijgen we onze Harley's en zetten koers naar Kelowna. We rijden over Highway 3A en komen door de plaatsjes Taghum en Robson, bij de grotere plaats Castelar nemen we de Higway 3 die heel erg bochtig naar de grote hoogte van het gebergte voert. Wat een bochten en wat een gigantisch hoogte verschil, je voelt het gewoon aan je oren. Het duurde niet lang of iedereen zit na een flinke smeerbeurt in T Shirt en George waagt het zelfs om in zijn korte broek te gaan rijden. Onderweg klaagt hij wel dat er steeds bijen tegen zijn schenen aanvliegen, laten dat nou gewoon steentjes zijn die opspatten van zijn voorgangers. Misschien voorop gaan rijden George ?

Als de weg naar boven gaat moet hij natuurlijk ook weer naar beneden, en hoe, de weg kronkelt en slingert alsof het een lieve lust is en wij slingeren heerlijk mee, de een wat sneller dan de ander maar dat maakt niets uit, in deze bergen haalt toch niemand het in zijn hoofd om rechts of linksaf te slaan dus zien we elkaar beneden wel. Als we bijna beneden zijn komt er een adembenemend panorama van een meer, Osoyoos Lake, dat in tweeën gedeeld word door Osoyoos. Wat een geweldig gezicht is dat zeg, zo'n meer dat zo maar uit het niets verschijnt.

De koffiehuizen liggen hier niet opgestapeld maar toch vinden we vlak voor Grand Forks in het plaatsje Laurier een tentje waar we een kopje koffie met een heerlijk stuk Cinnamon Roll kunnen krijgen. We willen graag buiten zitten maar de enige stoelen die vrij zijn zitten aan de ketting met een hangslot en de sleutel zijn ze kwijt, het moet niet gekker worden.

British Columbia Province Road 97Highway 3 slingert vlak langs de staat Washington in de USA en dat blijft zo tot Osoyoos want daar nemen we Highway 97 richting Penticton. In de buurt van Oliver zijn veel tuinbouwgebieden aanwezig. We zien Tomaten, Perziken en Meloenen die zo in de volle grond groeien. We komen door de dorpjes Okanagan Falls en Kaleden voordat we bij Penticton kwamen, daar komen we in een grote verkeersopstopping terecht omdat men daar met grote wegwerkzaamheden bezig is.

Er word langs het Okanaganmeer een geheel nieuwe weg aangelegd. Het zijn ware acrobaten die daar met hun machines het grondverzet doen. Na Summerland, Peachland en Westbank komt dan toch Kelowna in zicht. In eerste instantie lijkt Kelowna een leuke badplaats en hebben we een hotel in het centrum. Helaas is dat niet zo want we moeten nog 8 kilometer rijden voordat we bij Hotel Days Inn zijn. We zijn om 16:30 uur bij het hotel en hebben 248 mijl gereden.

Ondanks de vele regen ook nog gezwommenHet hotel ziet er prima uit en zijn de kamers ook dik in orde. Er is ook een zwembad en een Hot Tub aanwezig waar we gretig gebruik van maken. Het eerste en enige bommetje wordt gemaakt. Het zwembad is prima en de Hot Tub is net kreeftenwater maar het doet ons wel goed.

We vragen bij de receptie of er ergens een bar is. We moeten een flink eind lopen voordat we daar zijn. Het is een soort winkelcentrum waar Freddie's Brewpub zich bevind. De serveerster vraagt wat voor bier we willen, ook hier brouwen ze zelf.

Er worden 12 glaasjes bier neergezet om te proeven en ieder maakt zijn keus. Uiteindelijk worden er 2 Jugs besteld 1 jug lager en 1 jug rood bier voor Ton en Gerard, Ed houd zich bij zijn baacootje. Omdat er verder niet veel in de buurt is blijven we hier ook maar eten. Het eten is prima en de biertjes smaken ook goed. Dankbaar en voldaan wandelen we terug naar het hotel voor een goede nachtrust.



| Naar de indexpagina | Naar de vorige pagina | Naar de volgende pagina |