Dag 3.

9 augustus 2008

Af en toe tanken we..Vroeg in de ochtend om 5:30 uur loopt Jan alweer buiten in het schitterende wintersportplaatsje Whistler. Helaas regent het behoorlijk. We hebben vandaag de tijd dus staan de anderen niet zo vroeg op. Om 8:00 uur is het restaurant waar we kunnen ontbijten open. We genieten daar van heerlijke koffie en een prima ontbijt.

We staan buiten startklaar maar we moeten wachten op George die zijn camera kwijt is. Vanochtend in de lobby had hij deze bij zich, maar nu hij niet wordt teruggevonden, is George zijn camera definitief kwijt.

Om 10:00 uur gaan we, met de regenkleding aan, op weg naar Kamloops. We nemen Highway 99 en komen door Pemberton en Mount Currie. We rijden de hele ochtend in de regen maar in Lillooet kan de regenkleding uit en wordt het zowaar toch nog lekker weer. We eten ook maar wat in Lillooet in een Indiaanse tent die er zeer verouderd uitziet, maar het eten is goed.

We zijn de regen wel goed beu...
Lilooet is een oude nederzetting van de indianen en is ook bekend van de Goldrush. Lillooet heeft 2797 inwoners en heette eerst Gayoosh Flat maar wordt in 1860 ter ere van Leelwat First Nations bevolking Lillooet genoemd. Na Lillooet rijden we op Highway 99 waar het op weg naar Pavilion ontzettend waaide.

Het is een prachtige kronkelende weg, maar de wind zorgt er voor dat we zeer alert moeten rijden. Soms komt er zo'n verraderlijke windstoot van opzij. Even na Pavilion nemen we de Highway 97 richting Kamloops en passeren Cach Creek, Walhachin en Savona.

eindelijk beter weer in de buurt van KamloopsBij Lake Kamloops maken we onze laatste stop om even de benen te strekken en een dropje van Riet te nemen. Het meer is waarschijnlijk zeer romantisch want we zien verschillende paartjes die niet van elkaar af kunnen blijven. Het meer is prachtig maar de bomen er omheen hebben heel veel last van Mountain Pine Beetle, een kever die zich in de boom boort en zijn eitjes legt, hij laat daarbij Feromonen achter die andere kevers aantrekt. Ze blokkeren de opname van vocht en voeding waardoor de boom binnen 2 weken sterft aan voedselgebrek en water.

We komen om 17:00 uur bij Hotel Accent Inn in Kamloops aan. Het hotel in Kamloops ligt in een soort industrieterrein waar weinig te beleven valt, niet echt een stadje dus. Het hotel heeft ook weer gigantische kamers met hele grote bedden, zodat we er volop ruimte hebben. Ook dit hotel heeft geen barretje dus gaan we ons wat opfrissen waarna we op zoek gaan naar een geschikte plek om wat te eten en te drinken.

We vinden een volgens Ted goed restaurant van een grote Canadese keten Earl's. Het is een drukte van jewelste dus vragen we of we eerst even aan de bar kunnen zitten om wat te drinken. Dat kan wel maar ze komen ons wel vertellen dat ze nu een tafel voor 8 personen hebben en als we die niet nemen dan zou het wel eens zeer lang kunnen duren. We laten ons niet chanteren en zeggen dat ze over een uur terug kunnen komen.

De bediening bestaat in deze zaak uit alleen maar jonge dames van niet ouder dan duizend weken dus is er volop hilariteit. Na wat drinken en de gebruikelijke Hot Wings is er een tafel voor 8 personen beschikbaar en gaan we aan tafel. Ted had helemaal gelijk: Earl's is een prima gelegenheid. De avonden in Canada duren niet zo lang en na zo'n dag motorrijden verlang je toch wel naar je bedje dus gaan we weer heerlijk wandelen naar ons hotel.



| Naar de indexpagina | Naar de vorige pagina | Naar de volgende pagina |