De dreiging van Tornado's

Maandag 7 mei 2007; Joliet-Omaha

We worden aangevallen door Tornado's tijdens onze motorreisVanmorgen vertrokken we om 06.45. Dat moest ook wel, want we hadden een enorme afstand op de planning staan. De afgelopen dagen waren we bovendien gewaarschuwd voor een band van tornado's die zich uitstrekt van South Dakota tot diep in Kansas. Gister zijn er op één dag maar liefst 75 (!)Tornado's in dit gebied "geland". Het stadje Greensburg is volledig verwoest door deze tornado's, dus we verheugen ons er niet echt op.

ihop breakfastMaar we hebben weinig keus, dus we gokken het er op. We stoppen voor een kop koffie in La Salle in Illinois bij Ihop. Kort daarna stoppen we om te tanken. Terwijl we net weg willen rijden, begint het te regenen. Dus trekt iedereen alle regenkleding aan, die voorhanden is, want we denken dat we het vanmiddag wel heel zwaar zullen krijgen en dat dit de voorloper er van is.

Op weg naar wat ze hier inmiddels Tornado Alley noemen. We moeten er dwars doorheen. We vrezen met grote vreze. 10 mijl verderop is het weer droog. Het wordt zelf vrij warm, zodat we toch maar weer stoppen om de regenkleding uit te trekken. Omdat Ton last van zijn buik heeft, maken we wat extra stops. We blazen met 75 mijl per uur in de richting van het noodweer. We lijken wel gek...

De rest van de dag blijft het wonderwel droog, zodat wij uiteindelijk op 1 buitje en een halve regendruppel na volkomen probleemloos in Omaha aankomen. 450 Mijl droog gereden.... In Omaha hebben we geen hotel geboekt, maar we kunnen terecht in het Comfort Inn en suites. We eten daar wat nacho's en een burger, zodat we niet meer het hotel uit hoeven. We zijn moe en willen een borrel.

Morgen gaan we weer vroeg onderweg. Voorlopig gaat het goed, we hebben al 1.300 mijl achter de rug...



Datum Dag Van Naar Aantal Mijlen Het Weer
7 mei 2007 4 Joliet Omaha 447 Zonnig, 17 graden


|  Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina    |   Naar de volgende pagina   |