Een lange, koude rit

Zondag 6 mei 2007; East Liverpool-Joliet

Vandaag staat een stevige rit van uiteindelijk 467 mijl op het programma. De zwaarste dag van allemaal. Normaal rijden we maar zo' n 200 mijl per dag. Maar dat is wanneer we door natuurgebieden rijden. Nu pakken we snelwegen, Interstates. Anders halen we het nooit. We reden gister door maar liefst 5 staten: Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylviania en Ohio naar East Liverpool.

Vandaag beperken we ons tot Ohio en Illinois. Het was berekoud, toen we op weg gingen, maar gelukkig wel zonnig. Met veel wind reden we met zo'n 70 mijl per uur naar de bestemming. Het is hard werken, maar ook wel kicken. Halverwege ontdekt Ton, dat hij zijn filmcamera heeft verloren, helaas. Een telefoontje verder blijkt, dat het vorige het hotel zijn camera heeft gevonden. Gelukkig. Zij zullen het nu verschepen naar een hotel waar wij drie dagen later zullen zijn. Nu maar hopen dat dat werkt, want daar hebben we geen goede ervaring mee....

harley davidson motorreis 2007Onderweg komen we een grote truck van Harley Davidson tegen en de chauffeur wil samen met ons een foto maken van de motoren voor de truck. Een mooiere compositie bestaat niet ! De chauffeur is natuurlijk trots op "zijn" product en vindt dat "we are doing the right thing". De truck zit vol met motorblokken, die naar Milwaukee gaan.

Het lijkt maar niet warm te worden vandaag. Nu is 12 graden niet heel vreselijk koud, maar urenlang stilzitten op de motor is bij 12 graden ook niet echt heel warm. Dus na verloop van tijd word je toch wat stram en houterig. Maar, ja, we moeten nog even doorbijten. Ons staat nog veel moois te wachten en dan is dit alleen nog maar de proloog.


Red Lobster tijdens motoreis

Voorlopig gaat alles voorspoedig en op een paar kapotte knipperlichten van Ed's motor na hebben we geen problemen met de motoren. De lampjes worden een paar keer vervangen en dan is het euvel verholpen.

's Avonds eten we onder andere het Ultimate Feast bij Red Lobster. Cock en Harry leren exotische vis eten: Tilapia en Zwaardvis. En dames van het thuisfront: ze vonden het heerlijk! Yvonne en Joke krijgen thuis straks een lijstje van dingen die we hebben gegeten en toch lekker waren.

Alleen de Hot Wings, daar kunnen ze nog niet helemaal aan wennen. De tranen staan in de ogen, maar niet van heimwee of ontroering. Daarna gaan we slapen, morgen gaan we vroeg op weg.



Datum Dag Van Naar Aantal Mijlen Het Weer
6 mei 2007 3 East liverpool Joliet 467 Zonnig, 12 graden


|  Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina    |   Naar de volgende pagina   |