De toer is begonnen...

Zaterdag 5 mei 2007; Washington - East Liverpool

het vertrek de eerste dag van onze motorreis

De tweede dag. Onze eerste motordag. En uiteraard waren we al vroeg uit de veren als gevolg van het tijdsverschil. Om half zeven liep iedereen al buiten, ongeduldig, popelend om te beginnen. Uiteindelijk duurt het dan toch nog even voor alle bagage op de motor zit, we ontbeten hebben en we klaar zijn om te gaan rijden.

hanging rock cafe
Om half acht reden we weg. Het was nog vrij fris en een lichte bewolking begeleidde ons. Een uur later stopten we bij de eerste Harley Davidson dealer, maar deze bleek gesloten, vanwege het "Apple Blossom Festival". Om 10:00 passeerden we de eerste staatsgrens en reden we West Virginia binnen. Vijf minuten later begon het zachtjes te regenen. We maakten een koffiestop bij de hanging Rock Cafe, waar George in het nederlands op zijn eigen onovertroffen wijze communiceert met de eigenaresse, die uiteraard geen idee heeft waar wij vandaan komen en welke taal wij spreken.

Af en aan worden we verrast door regendruppels, maar echt regenen doet het niet. Helaas is het ook niet warm, en hopen we op snel warmer weer. We lunchen in een A & W restaurant, waar ze "gelukkig" de airco ook nog op de vriesstand hebben gezet... Uiteindelijk komen we aan in East Liverpool en de oude buurjongen van George, Ted, is daar dan ook al. Hij woont nu in Vancouver en is met motor en al naar Toronto gekomen om ons vanaf East Liverpool te vergezellen.


Tot nu toe ging alles goed, maar een ding klopt niet. In de wijk van East Liverpool waar wij zitten is geen alcohol te krijgen. En dat is voor George geen sinecure... Gek genoeg is de hotelchauffeur verre van nuchter en ruikt hij ook zodanig. Hij brengt ons een paar mijl verderop naar "Gregory's", waar wel een bar is. Ook hier heeft de waitress het maar weer moeilijk met deze lachende bende. Ook de telefoon heeft hier geen bereik, dus het thuisfront hoort even niets van ons.

Om half elf is iedereen wel weer moe. We spreken af morgen om 7 uur te gaan rijden en laten de rest van de dag voor wat het is.

Datum Dag Van Naar Aantal Mijlen Het Weer
5 mei 2007 2 Washington East Liverpool 290 Bewolkt, lichte regenval, 18 graden


|  Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina    |   Naar de volgende pagina   |