San Francisco - Lee Vining

millennium motorreis

19e dag - Maandag 7 augustus 2000

Na 2 dagen San Francisco is het weer tijd om het natuurschoon weer op te zoeken. Om 08.30 uur vertrekken we, nadat we de parkeerwachters een weekgeld hebben betaald, naar onze volgende bestemming : Lee Vining. We verlaten San Francisco over de Oakland Bay Bridge, die ook bijzonder indrukwekkend is, en rijden naar het oosten over de Interstate 580 door een heuvelachtig gebied met zover je kijken kunt windmolens.

Ook de motoren hebben vaak dorst
Ook de motoren hebben vaak dorst

Tijdens onze stop komen we er achter waarom die molens daar staan want je waait er compleet uit je verschoning. Over de Interstate 205 rijden we verder richting Stockton waar we de Interstate 5 nemen richting Sonora. We verlaten de Interstate en komen op de US 120 die wat leuker en rustiger rijdt dan de Interstate.

Mono Lake bij Lee Vining
Mono Lake bij Lee Vining

We rijden om 11.30 uur Escalon binnen waar de remmen van de camper het begeven met een luid gekras van ijzer op ijzer. We kunnen zo niet verder. We vinden een garage die gespecialiseerd is in remmen en die beginnen direct met vernieuwen. Wij maken van de gelegenheid gebruik om wat te gaan eten en toen we daar om 14.00 uur van terugkwamen was de camper klaar.

Vol goede moed zetten we de tocht voort over de US 108 en koersen naar de Sonora Pass. Daar aangekomen gaan de motoren een lekker ritje slingeren op de prachtig bochtige wegen van de Sonora Pass en klimmen zo naar 3000 meter hoogte. Zo niet de camper : Precies op het punt, waar je bijna het hoogste punt bereikt en tussen de rotsen door moet rijden geeft de camper de geest en zegt : "Doe het zelf maar" en gaat geen meter verder.

Best Western Hotel Lake View Lodge in Lee Vining
Best Western Hotel Lake View Lodge in Lee Vining

Al het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Jan heeft de camper naar beneden laten rollen, gekeerd en achter uit de berg weer op.

Toen dat zich tweemaal had voorgedaan waren wij het wel een beetje zat hoor, dat gedoe allemaal. Maar ja, de bedoeling was dat we nog even naar Bodie zouden gaan maar door alweer dat oponthoudt van dat stuk ijzer op wielen hebben we dat weer gemist.

In Lee Vining komen we om 19.30 uur in ons Best Western Hotel Lake View Lodge aan na 279 spannende mijlen. We gaan eten bij restaurant Bodie Mike, een gezellig en goed restaurant, en drinken nog wat bij de camper.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |