San Francisco

millennium motorreis

18e dag - Zondag 6 augustus 2000

We zijn vandaag de dag begonnen met een heerlijk ontbijt in Hotel Shannon Court. Vandaag staat er een rondtour door San Francisco, de 49 Mile Scenic Drive, op het programma. Maar de verwachtingen zijn te hoog of er zitten te weinig uren in een dag want we komen niet aan de gehele tour toe. Riet en Jan gaan vandaag op de motor omdat Henk en Ron vandaag niet meerijden.

Lombardstreet in San Francisco
Lombardstreet in San Francisco

We komen door de hellende straten van San Francisco bij Lombardstreet. Daar moeten we toch zeker even doorheen toch ? De Lombardstreet is zo steil dat er 8 haarspeldbochten voor nodig zijn om naar beneden te komen. Het straatje is wel schitterend ingericht want in de bochten staat het vol met Hortensia's.

We rijden verder en gaan met de motoren over de Golden Gate Bridge, die weer half in de mist verscholen ligt. Over de brug stoppen we bij een uitkijkplaats waar Indianen aan de toeristen vesten en truien proberen te verkopen. Lucratieve handel want het is hier bijzonder koud en kil. We rijden verder naar Sausolito, een duur gedeelte van San Francisco, met mooie huizen en prachtige winkels. Riet wordt daar onrustig van achter op de motor. Helaas ook hiervoor ontbreekt de tijd.

We lunchen in Mill Valley bij Restaurant Dipsea, Bij het schudden van de mosterdfles schiet de dop eraf en zit Jan totaal onder de mosterd, hilariteit alom natuurlijk. Ed was op de kaart aan het kijken en zag dat de route plotseling werd uitgestippeld. Na het eten besluiten we terug naar het hotel te gaan om met de Cable Car naar Fishermans Warf te gaan. In het hotel nemen we een kopje koffie met een koekje maar de rest hoeft geen koekje want een zwerfster was binnengekomen en heeft even heerlijk in de koekschaal huisgehouden.

Als het hele gezelschap compleet is wandelen we naar de halte van de Cable Car. De eerste de beste zit tjokvol en wij kunnen er niet bij. Er staan nog meer mensen en we lopen naar het beginpunt omdat we daar meer kans maken om in zo’n trammetje te komen. Het is gigantisch druk maar na een uur zitten we er toch in. Nou dat is zwaar werk voor de bestuurder want hij staat daar met geweld 2 hendels te bedienen waar je u tegen zegt.

We komen beneden en gaan ieder onze weg op Fishermans Warf. Er zijn veel leuke en grote winkels, als je er een gezien hebt heb je ze allemaal gezien want ze verkopen bijna allemaal hetzelfde. Jan en Riet nemen bij Bar Castagnola een paar heerlijke consumpties en praten wat met de barman, heel gezellig. Om 19.00 uur verzamelen wij ons en gaan eten bij een restaurant op pier 39. Ed en Hans wilden met de taxi terug en de rest liep naar de halte van de Cable Car.

Heerlijk ontbijt in Hotel Shannon Court
Heerlijk ontbijt in Hotel Shannon Court

Sjanie had haar fototoestel in het restaurant laten liggen dus moest ze, samen met Ton, terug om dat te gaan halen. We waren met 7 personen over en moesten heel lang bij het trammetje wachten. Toen de bestuurder zei dat de kabel gebroken was en dat we niet verder dan de helft meekonden is Jan naar ander vervoer op zoek gegaan. Hij vond een hevig lange limousine met aan het stuur een Indiër met een tulband.

Voor $ 5,00 per persoon wilde hij ons wel naar het hotel brengen, Dat hebben we dus maar gedaan, Een hele belevenis allemaal. In het hotel troffen we Ed en Hans aan de bar waar we toch nog gezellig een afzakkertje mee hebben gedronken.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |