Susanville - Chico

millennium motorreis

16e dag - Vrijdag 4 augustus 2000

Na een licht ontbijtje in het hotel, en de financiële zaken geregeld te hebben, vertrokken we om 08.45 uur richting Westwood naar onze volgende bestemming Chico. Jan mocht op de motor van Ton rijden, daarvoor bedankt, en Riet bleef liever in de camper. We gaan vandaag weer naar Lassen Volcanic National Park waar we gisteren al een voorproefje van hebben gehad.

Dit spreekt voor zichzelf he ?
Dit spreekt voor zichzelf he ?

Wat een indrukwekkende wegen zijn dat toch, zeker op een motor. Het hoogste punt van Lassen Park is 3200 meter. In Greenville zijn we gestopt om de benen te strekken. Er stond daar een prachtig schilderij op de muur met een afbeelding van Wells Fargo, een postkoetsonderneming uit vervlogen tijd dat heden ten dage nog bestaat. We nemer er een foto van en rijden verder.

We komen op een weg die ons langs de Rock Creek River liet slingeren. En als ik zeg slingeren dan bedoel ik ook slingeren, met af en toe een tunnel waar je eigenlijk je zonnebril moest afzetten, Omdat die tunnels wel onverwacht kwamen lukte dat niet helemaal zodat het wel wat schrikken was. De rivier lag op sommige plaatsen bezaaid met grote rotsblokken die prachtig rond waren geslepen door de stroming. Hoelang zal dat duren voor dat deze rotsblokken kiezelstenen zijn ?

We komen ook nog een gigantisch lange goederentrein tegen die, zo lijkt het wel, tegen de rotswand is aangeplakt. Onderweg komen we, als vanuit het niets, een restaurantje tegen, Scooters genaamd, waar een blind paard geen schade kon aanrichten en Ma Flodder in de keuken stond. We hebben daar hamburgers gegeten die zo groot waren dat het een hele toer was om die dingen op te krijgen. Maar ze waren wel lekker, eerlijk is eerlijk.

Omdat de eigenaar van Scooters zelf ook een beetje gek was op Harley Davidsons maakte hij van ons ook nog een groepsfoto voor aan de muur in het restaurant. De rit ging voorspoedig zodat we vandaag weer eens vroeg in Chico aankwamen. Na 141 mijl kwamen we om 14.30 uur aan in het Best Western Hotel Heritage Inn te Chico.

Best Western Hotel Trailside Inn te Susanville
Mount Shasta

Er was weer een zwembad en een Jacuzzi waar we weer uitgebreid gebruik van maakten. Dit hotel heeft een buitenzwembad zodat we ook nog heerlijk met een drankje van de zon konden genieten. Na het zonnen heerlijk opfrissen voor het avondeten en met z’n allen in de camper op zoek naar een restaurant in Chico.

Chico is een grote stad waar op dat moment ook nog wat feestelijkheden aan de gang waren. We moesten wat lang zoeken naar een geschikt restaurant want het was daar ook nog allemaal eenrichtingsverkeer. We gingen eten bij Steakhouse Pat & Larry waar al heel wat prominente figuren aan tafel hadden gezeten, als je de foto’s moest geloven.

Wij werden weer in een apart kamertje geplaatst (alweer?) en kregen een eigen serveerster, een soort Heintje Davids, die heel amicaal aan het bedienen ging en het ons allemaal naar de zin wilde maken. Ze had wat met Henk want ze vond dat Henk z’n spareribs er een beetje bekaaid vanaf waren gekomen, 'I bring you some more my dear' zei ze tegen Henk. Na het eten nog even heerlijk buiten gezeten en met een tevreden gevoel de dag weer afgesloten.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |