Lakeview - Susanville

millennium motorreis

15e dag - Donderdag 3 augustus 2000

Vandaag weer een stevig ritje dus weer vroeg uit de veren om te beginnen aan alweer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen hoog in de bergen. We vertrekken na het ontbijt om 08.00 uur over de US 395 die ons langs Gooselake naar de staat Californie brengt.

Fruitcontrole bij de grens met Californie
Staatsgrens Californie

Ton in Californie
De staat Californie heeft de eigenaardige regel dat er geen fruit of groente meegenomen mag worden uit andere staten. Wij stoppen dus voor de grens en eten zoveel mogelijk de appels op die wij in de camper hebben.

Vervolgens rijden we door een huisje waar de controle plaatsvindt. De controleur had ons al stil zien staan en liet ons ongecontroleerd doorgaan. Welkom in Californie !

Ton in Californie

We blijven de US 395 volgen door het Modoc National Forest, de naam zegt het al, links en recht veel bos. We stoppen in Alturas om te tanken en gaan ook op zoek naar een LPG station want de tank is bijna leeg en dan doet de koelkast het niet meer. Bijzonder belangrijk toch zo’n koelkast ?

Om 12.00 uur gaan we wat eten bij Lolita’s Mexican Home Cooking, een Mexicaans restaurantje in Fall River waar we heerlijk buiten op het terras hebben gezeten. Vanaf Alturas gaan we over de US 299 naar Canby om vlak voor Burney linksaf de US 89 te nemen die ons door Lassen National Forest voert.

Het is werkelijk weer een bijzonder gebeurtenis als je bedenkt wat je op zo’n dag toch allemaal tegenkomt, zo verschillend allemaal, dat houd je niet voor mogelijk.

Omdat we vroeg zijn nemen alvast een voorproefje van Lassen Volcanic National Park. Het is leuk dat we op dit moment in de buurt zijn en dat het park open is want door de enorme sneeuwval is het park een groot gedeelte van het jaar gesloten. Maar nu we er zijn genieten we ook van de prachtige vergezichten, panorama’s en zeer bochtige weggetjes. Op 2500 meter hoogte vinden we de sneeuw, ja daar moeten we natuurlijk wat foto’s van maken.

Ook maken we foto’s van Lake Helen, een enorm bergmeer op grote hoogte van het gebergte met ook hier weer een prachtig uitzicht op deze overrompelende natuur. Om 16.45 uur rijden we door Westwood en reden na 271 mijl Susanville binnen. We overnachten in het Best Western Hotel Trailside Inn waar ook weer een zwembad was. We zijn met de camper naar restaurant St. Francis gereden waar ze in het midden van de danszaal een tafel voor ons in orde maken.

Best Western Hotel Trailside Inn te Susanville
Best Western Hotel Trailside Inn te Susanville

Het wordt een gezellig etentje met nog een paar gezellige drankjes achteraf. Enkelen van ons wilden naar het hotel dus die werden door Ton alvast weggebracht. De rest bleef achter in de bar waar we wat keuvelden met de eigenaar en ander gasten van de bar, Jan heeft daar ook heel wat foto’s geschoten. Al met al een fijne afsluiting van een mooie dag.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |