Jerome - Burns

millennium motorreis

13e dag - Dinsdag 1 augustus 2000

Oud winkeltjeHet is vandaag dinsdag, de 13e dag van onze tour door Amerika. We vertrekken om 08.15 uur uit ons hotel naar onze volgende bestemming. Een groot gedeelte van deze dag rijden we over de Interstate en aan het eind van die weg moeten we de butsmutsen weer op want dan komen we in de staat Oregon, en daar zijn butsmutsen nu eenmaal verplicht. Uit met de pret dus.

Om 12.00 uur is het zover, we rijden de staat Oregon binnen en stoppen zo gauw mogelijk om de helmen weer over de bruin verbrande koppen van onze motorrijders te schuiven, al kost het wel enige moeite. De klok gaat weer een uur terug zodat het verschil met Nederland nu 9 uur bedraagt.

Best Western Burns
Hotel Rory & Ryan Inn te Burns

Het resterende deel van deze rit gaat over de US 20 die weer door prairies en woestijnen voert zodat er niet zo bijster veel over te zeggen valt. Het enige wat er volgens Ed te melden is dat we voor een groot gedeelte langs een riviertje rijden met de toepasselijke naam Malheur.

Om 16.00 uur komen we na 300 mijl aan in Burns. De twee langste ritten uit ons programma zitten erop. Ons Best Western Hotel Rory & Ryan Inn ziet er weer prima uit met een fijn zwem en bubbelbad waar we ons weer prima in vermaken onder het genot van de nodige consumpties.

We eten s’avonds in een bijzonder restaurant The Apple Pedler waar ze de vreemde gewoonte hebben om maar 2 consumpties per persoon te schenken. Zoiets geks heb ik van m’n leven nog niet meegemaakt. Nou ja, gelukkig hebben we nog wat in de camper dus drinken we daar nog ‘n glaasje en babbelen wat na over de belevenissen van de dag. Tevreden gaan we weer slapen om morgen gezond weer op te staan.

De helmen moeten weer op ons hoofd
Onderweg naar Burns


|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |