Gardiner - Jerome

millennium motorreis

12e dag - Maandag 31 juli 2000

Vandaag 06.30 uur opgestaan en om 07.15 uur vertrokken omdat we vandaag een grote afstand moeten overbruggen. Er staat voor vandaag 318 mijl op het programma, dus dat wordt doorrijden. We verlaten Gardiner door het westernstadje Mammoth Hot Springs dat er heel leuk uitziet maar waar we zo doorheen zijn.

We komen bij de noordelijke ingang van Yellowstone Park waar we dezelfde route afleggen die we gisteren per abuis hebben gereden. Dat geeft verder niks hoor, want het is van deze kant toch ook weer hartstikke mooi. Bij Norris Junction gaan we rechtsaf en komen door Madison Junction bij de westelijke uitgang van Yellowstone Park waar we om 10.00 uur weer een staatsgrens overschrijden : We zijn in Idaho.

jan en Riet op de Electra Glide
Jan & Riet op de Electra Glide Classic

Om 11.00 uur neemt Jan de motor over van Henk omdat hij in deze warmte weer last van zijn been heeft en daar beter mee in de camper kan zitten. Riet heeft nog een poosje achterop gezeten maar zij vond het op een gegeven ogenblik toch ook wat te warm en koos voor de airco in de camper. We reden op dat moment in de verzengende hitte door een eindeloos uitgestrekte woestijn met een hitte van wel 42 graden.

We komen in een gebied dat The Craters Of The Moon genoemd wordt. Het is een uitgestrekte zwarte massa van Lavasteen dat een beetje op een maanlandschap lijkt. We komen door dorpjes als Butte City met 59 inwoners en stoppen in Arco om wat te eten. We vertrekken daar om 12.30 uur.

Over deze rit valt niet zoveel te vertellen want op de eindeloze vlakte is niet veel te zien dus rijden we stevig door. Af en toe stoppen we in een dorpje om een schaduwrijk plekje op te zoeken zodat we kunnen schuilen voor de extreme hitte. Er worden enorme hoeveelheden water gedronken op dit soort dagen. We komen door Richfield en Shoshone en bereiken na 323 mijl om 17.00 uur het Best Western Hotel Sawtooth Inn & Suites te Jerome.

Best Western in Jerome
Hotel Sawtooth Inn & Suites in Jerome

We hebben lekker gezwommen en een drankje gedronken waarna we met de camper naar Twin Falls zijn gereden om daar wat te eten. Het was een familierestaurant, dus geen alcoholhoudende dranken. Na het eten nog wat nagepraat bij de camper en vroeg naar bed want morgen hebben we weer een lange rit voor de boeg.

De met sneeuw bedekte bergtoppen
De met sneeuw bedekte bergtoppen


|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |