Rock Springs - Jackson Hole

millennium motorreis

10e dag - Zaterdag 29 juli 2000

Yellowstone per motor in Amerika

Vandaag gaan we naar het bekendste nationale park van Amerika : " Yellowstone". En omdat we allemaal staan te trappelen om bij Yogi Bear in de buurt te komen, staan we bij het eerste rammelen van de wekker al naast ons bed. We ontbijten en zitten om 08.30 uur op de motor.

Voor ons was het een speciale dag want Ton heeft voor deze dag zijn motor aan ons afgestaan en gaat zelf in de camper rijden. Bedankt daarvoor Ton ! Riet zit achterop deze Harley Davidson Electra Glide Classic als een vorstin want deze motor heeft een fauteuil als duozit. We rijden vandaag naar Jackson Hole, de ingang van Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. De afstand voor vandaag is niet zo groot dus hebben we veel tijd om al het moois goed te bekijken en overal te stoppen.

Het is prachtig weer om op de motor te zitten, en toch niet te heet, zodat we heerlijk in de korte broek en T-shirt kunnen rijden. We rijden weer over de US 191 en komen door verschillende dorpjes zoals Eden en Farson, ook passeren we Big Sandy Recreation Area. We komen vroeg in het Best Western Hotel The Lodge at Jackson Hole te Jackson aan.

Jackson Hole
Hotel Lodge at Jackson Hole te Jackson

Om Yogi Bear te zien moeten we nog even wachten want we komen morgen pas in Yellowstone National Park. De kamers zijn nog niet klaar dus de bagage blijft in de camper en we gaan nog even een stukje rijden in het Grand Teton National Park. Ton, Riet en Jan rijden mee tot de helft van het park en keren terug naar het hotel om te kijken of de kamers al klaar zijn zodat zij even kunnen gaan zwemmen.

The Lodge of Jackson Hole is een leuk hotel van hout met houtsnijwerk in de vorm van beren, bij sommige kamers hangt er zelf een houten beer aan het kozijn (dat is schrikken als je s’morgens de gordijnen opendoet). Riet en Jan drinken even een borreltje bij Side Winder, een bar met 18 gigantische TV toestellen waar sport op wordt uitgezonden. Maar het barretje is wel gezellig dus we doen het er maar mee. We eten 's avonds bij het Steakhouse en gaan daarna nog met een paar mensen naar de Side Winder waar we gezellig wat naborrelen en napraten. Vroeg naar bed want morgen gaan we echt naar Yellowstone Park.

Jackson Lake Dam
Jackson Lake Dam


adelaar adelaar adelaar
hert beer


|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |