Steamboat Springs - Rock Springs

millennium motorreis

9e dag - Vrijdag 28 juli 2000

De klok is geduldig want hij is in ieder hotel weer hetzelfde afgesteld. Exact om 07.00 uur gaat de telefoon en als je hem opneemt krijg je geen antwoord. Omdat je dan toch wakker bent ga je er maar uit om te douchen en als je dan buiten komt blijkt het dat die grapjas nog meer mensen wakker gebeld heeft.

Nou ja, je begint de dag dan maar vroeg, dan kun je ook langer van al het moois genieten wat ons zeker wel weer te wachten staat vandaag. In het programma van Advanced Travel Partners staat dat het vandaag niet zo’n interessante dag is, maar niets is minder waar want elke dag op de motor door de natuur van Amerika is een interessante belevenis op zich.

Of je nu door de bergen, de woestijn of door de uitgestrekte prairie rijdt, het heeft altijd wel wat. Het eerste gedeelte van de reis voert ons over de US 40, een bergachtige weg die ons door Hayden, Graig en Maybel voert, allemaal dorpjes die toch altijd weer wat bezienswaardigheden hebben, al is het maar het groot aantal verschillende kerkjes met bijpassend geloof dat elk dorpje rijk is.

Flaming Gorge NRA
Het schitterende Colorado bij de Flaming Gorge

dinosaurussen gebiedIn elk dorpje waar je stopt heb je gegarandeerd ook aanspraak van mensen die willen weten waar je vandaan komt en vast en zeker ook nog een neef in Amsterdam of een nicht in Maastricht hebben.

Na Maybel wordt het wat vlakker en komen we in de buurt van Dinosaur, een dorpje dat ze zo genoemd hebben omdat er in de buurt fossielen van Dinosaurussen gevonden zijn.

We rijden het Dinosaur National Park in maar besluiten om de Tour of The Tilted Rocks niet te rijden. In plaats daarvan keren we terug naar het infocentrum waar we eventueel met een shuttle door het park kunnen rijden om zo de Dinosarus fossielen te bekijken. We besluiten om dat niet te doen omdat daar nogal wat tijd mee gemoeid is en rijden verder.

We komen weer in een gebied met zeer hoge bergen en rijden zo de staat Utah weer binnen, hier moeten we wegwezen (weet je nog wel) dus gaan we snel over de US 191 die ons naar Wyoming brengt.

We blijven de US 191 volgen en komen door het dorpje Dutch John (zeer toepasselijk toch) waarna we langs het 'Flaming Gorge Recreational Area' rijden.

Adelaar

Er is een klein probleem met de motor van Ton, er vallen wat functies uit omdat er zich ergens kortsluiting voordoet.

Het is niet bezwaarlijk om daar mee door te rijden want de motor loopt, stuurt en remt prima. We kunnen weer verder en kijken de motor wel na op de volgende bestemming.

Wel opvallend is dat Ton z’n haar plotseling heel goed zit, zou dat van die kortsluiting komen ?


De Amerikaanse Adelaar

Welterusten !Na de bergen volgt er een eindeloze rit door de prairie, dat heeft ook wel weer wat hoor, want je ziet een uitgestrekte streep asfalt waar geen eind aan lijkt te komen.

Om 17.15 uur komen we na 290 mijl bij het Best Western Hotel Outlaw Inn te Rock Springs aan. Voordat we de tassen uit de camper halen is het eerst tijd voor een koele versnapering in de vorm van een koel helder biertje en dan gaan we ons nog even vermaken en de vermoeidheid afspoelen in het zwembad en het bubbelbad. We hebben vanavond lekker gegeten en ook nog aan de bar gezeten. Het afzakkertje hebben we zoals gwoonlijk bij de camper gedronken. Na een vermoeiende dag is het goed rusten.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |