Estes Park - Steamboat Springs

millennium motorreis

8e dag - Donderdag 27 juli 2000

Het is weer gewoon een doordeweekse dag dus de wekker gaat gewoon om 07.00 uur af. (Het lijkt de klok van je baas wel). Om 08.15 zijn wij en de motoren weer gereed om de volgende etappe naar Steamboat Springs af te leggen. Vandaag komen we in de Rocky Mountains, wat vast en zeker tot ieders verbeelding spreekt, al is het maar van de oude westernfilms. De weg ernaar toe is adembenemend mooi, echt onbeschrijfelijk mooi.

Rocky Mountains Colorado
De prachtige Rocky Mountains

We volgen de Trail Ridge Road en komen op 3600 meter hoogte waar we bijzonder mooie uitzichten hebben over alles wat je maar mooi kunt noemen, en met mooi bedoel ik echt mooi, dat heb je thuis niet. Nu we er zelf zijn voelt het een beetje onwerkelijk aan, net of het niet echt is, deze bergen met hun met sneeuw bedekte toppen, maar het is toch echt waar, we zijn er echt. Wat is een mens toch nietig bij zulke gigantische natuurverschijnselen.

De weg is ca 50 mijl lang, we nemen eerst de Bear Lake Road, dan keren we en rijden via de US 34 naar Granby, aan Granby Lake’, waar we bij restaurant Cirkle H Lodge de lunch gebruiken op een terras boven het water. De Kolibries fladderen daar in het rond of het een lieve lust is. We laten ons de Hotwings en Sandwich Tunafish goed smaken met grote hoeveelheden Cola, want drinken is met deze temperaturen uiterst belangrijk en niet te vergeten lekker. De weg langs Granby Lake is werkelijk schitterend met vele bochten en stopplaatsen waar we veelvuldig gebruik van maken om de panorama’s te bewonderen en wat foto’s te schieten.

Vandaag zijn we vroeg bij het Best Western Hotel Ptarmigan Inn te Steamboat Springs want na 150 mijl arriveren we daar om 15.15 uur. We worden weer ondergebracht in prachtige kamers met alles erop en eraan en frissen ons wat op.

Heerlijke pitchersEr zijn op dit moment heel veel jeugdige honkbalspelers in het hotel vanwege een groot toernooi dat hier in de buurt wordt gespeeld. Steamboat Springs is een bekende wintersportplaats met veel winkeltjes en hier en daar ook een leuk barretje.

Lekkere drankjes in Steamboat SpringsVanuit het hotel kunnen we de nu mooi groene skipistes zien, je kan als het ware zo uit je raam de piste op. We vinden een leuk terras bij restaurant The Grubstake (hoog en niet droog) waar de pitchers aan worden gedragen of dat het water is, en we drinken ze nog leeg ook, lekker joh. Als we op dit tempo doorgaan zien we gegarandeerd zo meteen skiërs naar beneden komen.

We blijven daar ook maar eten want het is reuze gezellig en het eten is hier ook prima. We sluiten de avond vroeg af om morgen weer fit op de motor en achter het stuur van de camper te zitten. Welterusten !

Hotel Ptarmigan Inn te Steamboat Springs
Hotel Ptarmigan Inn te Steamboat Springs




|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |