Gunnison - Estes Park

millennium motorreis

7e dag - Woensdag 26 juli 2000

De wekker gaat om 07.00 uur af (alweer ?) en we ontbijten bij Jozef waar we heerlijke omeletten of spiegeleieren eten. Om 08.15 uur zijn we gereed voor vertrek naar onze volgende bestemming, Estes Park. We rijden over de US 50, een prachtige slingerende weg met alweer schitterende uitzichten waar je niet genoeg van kunt krijgen en komen door dorpjes als Poncha Springs waar je vanzelf langzaam gaat rijden omdat er toch steeds weer wat leuks te zien is in zo’n dorpje.

Vaak staat er zelfs op het bord hoeveel inwoners het dorp telt, dat kan redelijk variëren want we zijn er zelfs een tegen gekomen van 2 inwoners, er stond daar dus een bord met : "Welkom & Tot Ziens, Bill & Marge, Goede Reis". Bill & Marge runden daar ook nog een soort saloon( met welke klanten ?).

We vervolgen onze reis en gaan bij Buena Vista (je weet wat dit betekent) de US 24 op, die ons naar bergtoppen van 4200 meter hoogte voert. We zitten dan in een van de grootste skigebieden van Colorado, "Copper Mountain" genaamd. We komen langs oude goudmijnen en belanden in een oud goudzoekers-stadje : Central City.

Bergmarmot
Een Bergmarmot

Hier stallen we de motoren in de parkeergarage, maar daar is geen plekje voor de camper. Central City is een stadje met veel casino’s, dat zijn een soort speelhallen, en als je daar gebruik van maakt dan mag je ook parkeren. Geen plaats voor de camper, dus : Doorrijden. Via een flink stuk Interstate komen we terecht in, jawel hoor...... Nederland. We maken natuurlijk een stop in Nederland en laten ons de Hotwings en Cola of Diet Cola goed smaken.

Best Western Lake Estes
Best Western Hotel Lake Estes Estes Park


We rijden verder naar Estes Park waar we in eerste instantie verkeerd rijden waardoor we na 282 mijl om 17.25 uur in de stromende regen bij het Best Western Hotel Lake Estes aankomen (Hoe komen ze op die naam ?).

We gaan vanavond luxe eten in het restaurant aan het Grand Lake, Lodge Lake geheten.

Biertje ?

Lodge Lake heeft een goede keuken maar dat geeft niet altijd garantie voor goed eten hoor. In dit geval was het echter wel goed en we hebben daar dan ook volop van genoten, al was het wat duurder dan anders.

Maar ja, "beter duur dan niet te koop", zullen we maar zeggen.

We hebben na het eten nog lekker buiten gezeten en na wat heen en weer gebabbel zijn we weer heerlijk gaan slapen.

Zo vind je ze niet in Amerika



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |