Chinle - Durango

millennium motorreis

5e dag - Maandag 24 juli 2000

Het is 07.00 uur dames en heren, voeten naast het bed en met volle teugen weer genieten van een gloednieuwe dag. Even nog de inwendige mens verwennen om vervolgens op onze stalen monsters te stappen om ze via Four Corners en Mesa Verde naar Durango te brengen. Henk is nog steeds niet lekker dus mag Jan vandaag weer op de motor en Riet gaat achterop.

Bij het wegrijden merken we dat de camper een lekke achterband heeft. Dus moeten we even naar een bandenboer in de buurt om dat even te laten repareren want er is in de camper geen krik en wielsleutel aanwezig, (voor de bekende Amerikaanse zekerheid). Het bedrijf is vlak bij het hotel dus de band is snel gemaakt, het ventiel was stuk, de oorzaak is dikwijls stof, bij controle van de andere ventielen bleek er nergens een stofdopje op te zitten. Niet getreurd, starten die handel en gaan.

Om 09.30 uur konden we vertrekken voor onze tocht door de Canyon de Chelly over prachtige bochtige wegen met bergwanden zo steil dat je er van achterover slaat en aan de andere kant net zulke steile en diepe ravijnen, dat roept wel een beetje respect af hoor. We stoppen weer diverse malen om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. Over de US 191 rijden we naar Four Corners, een monument waar vier staten, Utah, Colorado, New Mexico en Arizona aan elkaar grenzen.

Four Corners
Four Corners Monument

We lopen daar wat rond en maken foto’s op het vier statenpunt. Er zijn ook diverse winkeltjes die door Indianen bestierd worden en waar je van alles en nog wat kunt kopen. Ron vult daar z’n verzameling pins aan en koopt ook nog ‘n T-shirt, bij een klein tentje eten we Hamburgers en Hotdogs zodat die indiaanse vrouw direct haar tent kan sluiten. Een meneer met een grote hoed zegt dat hij een hoge functie bekleedt bij Budweiser in St. Louis en als we daar langs komen heeft hij 2 dozen bier voor ons klaarstaan, maar wij kopen alle hamburgers voor zijn neus weg dus dat zal wel niet doorgaan.

We stappen weer op onze motoren en vervolgen onze weg naar alweer een nieuwe staat, New Mexico, weliswaar een klein stukje maar toch, we zijn er geweest. Vervolgens rijden we Colorado binnen, de staat met de vele bochtige wegen en z’n prachtige natuurschoon waar we de volgende 3 dagen van kunnen genieten.

Vervolgens stond "Mesa Verde" op het programma maar dat kon helaas niet doorgaan vanwege een enorme bosbrand die daar woedt. We hebben wel de route gereden, en ook de brand gezien, maar mochten het park niet in vanwege de enorme rookontwikkeling en het gevaar om door de brand ingesloten te worden. Het is nog een bijzonder mooie rit naar Durango waar we na 208 mijl om 17.00 uur aankomen bij Best Western Hotel Mountain Shadows. Het is weer een fantastisch hotel met zwembad en jacuzzi waar we dankbaar gebruik van maken. De jacuzzi is wel een beetje heet hoor, het lijkt wel kreeftenwater.

Lekke Band met de Motorhome in Chinle
Lekke band met de Motorhome

Na het nodige opfrissen gaan Peter en Jan Even kijken of er ergens een leuk restaurant met eventueel een bar is. En jawel hoor mijn neus geeft direct de goede richting aan en we komen terecht bij "Christina", een goed restaurant met warempel een bar, en er wordt zelfs een biertje en ook andere drankjes verkocht. We reserveren een tafel voor 11 personen en lichten de anderen in. We worden s'avonds in een aparte nis gezet en krijgen een eigen serveerster die we maar hoeven te roepen en dan komt ze.

We nemen gezamenlijk wat hotwings vooraf en bestellen daar voor het eerst een heerlijk koel biertje bij, nou dat laat zich in elk geval goed smaken. Na het eten schuiven Peter en Jan naar de bar waar de barman te kennen geeft dat hij gaat sluiten, als Jan echter belooft dat er nog meer mensen wat Budweisers, Tia Maria en Bacotjes e.d. willen drinken blijft hij graag nog even open. Na een paar drankjes vinden we het welletjes en gaan weer naar het hotel om van een goede nachtrust te genieten.



|   Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina   |   Naar de volgende pagina |