Het Vertrek

met KLM naar Washington voor onze motorreis

Vrijdag 4 mei 2007; Amsterdam-Washington

De eerste dag. We verzamelen op Schiphol.

De vlucht met KLM naar Washington was ok. Ik vind tegenwoordig eigenlijk geen enkele maatschappij meer goed en dus allemaal slecht. Opvallend detail: Als ik in mijn driedelig grijs aan boord zit wordt me van alles gevraagd, in de u-vorm. Nu ik in motorkleding spijkerpak aan boord zit wordt me van alles toegesmeten en elke communicatie gaat in de jij-vorm.

De maaltijden smaken niet, de video apparatuur doet het niet goed, de koptelefoon is kapot. Maar nog nooit heb ik een klanttevredenheidsonderzoek aan boord meegemaakt. Terwijl je daar nu juist wel de tijd voor hebt. En al die formulieren invullen, zonder pen ? Aan boord moet je wachten tot een andere passagier met "de pen" klaar is.... Het bier was op, maar dat lag niet aan KLM....

fairfield innBij aankomst was het even schrikken. George was zijn portefeuille kwijt. En dat betekent een heel pandamonium: Bij KLM een telefoontje laten plegen en ja, goddank is het ding gevonden. Dan eerst weer inchecken, het hele terminalgebouw door lopen naar het vliegtuig, wachten tot er iemand komt en dan portefeuille in ontvangst nemen. Dan weer het hele terminalgebouw door, door de douane, riem af,schoenen uit en eindelijk, een uur later weer buiten. We wachtten op het shuttlebusje van het hotel. Met veel moeite wist de chauffeur ons naar het verhuurstation te brengen, waarna hij alvast naar het hotel ging met onze bagage.

Na alle formaliteiten afgewikkeld te hebben, vertrokken wij op onze splinternieuwe motoren naar het hotel, een rit van 10 minuten. Direct daarna gingen we naar "Damon's", een bar/grill. Inmiddels is het hier half tien en duiken we ons bed in. Morgen gaan we om 7 uur rijden.


Datum Dag Van Naar Aantal Mijlen Het Weer
4 mei 2007 1 Amsterdam Washington 3871 Zonnig, 22 graden


|  Naar de indexpagina   |   Naar de vorige pagina    |   Naar de volgende pagina   |