De kaarten

dag1tm9

Overzicht

Op de eerste kaart zie je de volledige route vanaf het begin in Denver in Colorado naar het noorden, via Hot Springs en Keystone in South Dakota naar Cody in Wyoming. Daar maken we een lus en gaan we eerst naar het noorden, naar Red Lodge in Montana om die dag toch weer te eindigen in Cody. De volgende dag gaan we dan richting westen naar Yellowstone en vervolgens naar Jackson, Wyoming, ons eindpunt.



dag1

Dag 1.

Op deze kaart kun je goed zien, dat we de eerste dag een behoorlijke grote afstand afleggen. En een witte kleur op de kaart is niet wat je wilt. Maar het is even niet anders. Vroeg weg en dan een drankje, een hapje en slapen.



dag2

Dag 2.

De totale afstand is niet zo groot vandaag. Maar we doen lusjes en rondjes en zo wordt het een super dag. De natuur is hier prachtig. Het kan bijna niet anders of we rijden tussen de bisons door. Slingerend, bochten, vergezichten en natuurschoon. Als we het mooi vinden geweest rijden we in korte tijd naar ons hotel in Keystone.



dag3

Dag 3.

Een cirkeltje vandaag. We komen weer terug, waar we beginnen: in Keystone. Met bezoek aan Mount Rushmore, aan Crazy Horse Memorial en aan Sturgis en Deadwood. Voor de jaarlijkse Sturgis Ralley zijn we te vroeg (gelukkig). Voor de rest rijden we de mooiste wegen met de lekkerste bochten en meest bizarre tunnels.



dag4

Dag 4.

Vanuit Keystone slingeren we vandaag richting Cheyenne Crossing. Ik vind Cheyenne Crossing leuk, omdat er niets is. Alleen een kruispunt en een vage eettent. Geen telefoonbereik, maar wel een prachtige weg door de Spearfish Canyon, langs de Spearfish Creek. Met een beetje geluk komen we nog langs een behoorlijke waterval ook. We gaan dan via Hulett in Wyoming. Een leuk oud cowboystadje. Daar pakken een een frisje aan de bar van de saloon. Uiteindelijk eindigen we vandaag in Bufalo, Wyoming. Wat we daar gaan eten ? Buffalo Wings natuurlijk.



dag5

Dag 5.

We gaan naar het noorden, via Sheridan en dan rijden we door het Bighorn National Forest. Of we daar Bighorns zullen zien, betwijfel ik. Ik heb ze er nog nooit gezien, in elk geval. En de waarschuwing voor beren neem ik ook niet meer al te serieus. We eindigen vandaag in Cody. Bill Cody, William Cody is de naamgever van deze plaats. Wij kennen hem vooral als Buffalo Bill.



dag6

Dag 6.

Je zou denken dat we vandaag niet weten, wat we willen, maar niets is minder waar. Dit wordt een van de mooiste dagen. we rijden eerst naar het noorden naar Red Lodge in de staat Montana. Daar hoeven we niet te zijn, maar daar begint de Beartooth Highway. Deze gaat pas het weekend van 29 mei weer open, 's winters is deze niet toegankelijk. We rijden de 212 dan weer naar het zuiden en gaan over de Beartooth Pass (3.300 m !) in de richting van Cooke City. Hier lunchen we. Daarna rijden we weer terug over de prachtige Chief Joseph Highway om weer te eindigen in Cody. En dat heeft nog een andere reden.



dag7

Dag 7.

Het Nationale Park Yellowstone kent vijf ingangen: in elke windstreek één en in het oosten twee. We hadden bij de Beartooth Pass ook rechtsaf kunnen gaan naar Yellowstone, maar doordat wij terug gingen nar Cody, kunnen we nu de tweede Oost-ingang nemen. Dat rondje van gister levert de komende dagen nog wel wat gespreksstof op. We krijgen prachtige vergezichten. Ik verwacht dat we ook nu wel weer wat bisons zullen zien en we rijden langs de oever van het grote Yellowstone Lake naar Gardiner.



dag8

Dag 8.

We pakken vandaag een groot deel van Yellowstone. De geisers, het wildlife, de mooie wegen. We beginnen vandaag bij de Noord ingang en rijden dan langs Mammoth Hot Springs naar de vele bezienswaardige plekken van dit mooie Nationale Park. Yellowstone is het eerste Amerikaanse Nationale Park en werd opgericht in 1872. Jaarlijks komen er 3 miljoen bezoekers. We eindigen vandaag in West Yellowstone, de westelijke ingang.



dag9

Dag 9.

Oost, Noord en West hebben we gehad. Vandaag staat de Zuid ingang op het programma. Helaas. Het betkent de laatste motordag. We gaan over de US 191 op weg naar Jackson. Halverwege rijden we langs de Tetons, een prachtige bergrug aan onze rechterkant. Hier gaan we naar ons laatste Nationale Park van deze reis: Grand Tetons. We leveren de motoren in Jackson in en slapen in het centrum. De volgende dag staat er een lange terugvlucht op het programma.





| Ons programma | Onze hotels | Rijden en Eten | Index Motorreis 2017 | Index Motorreizen |