2007: De grote oversteek

motorrijden in Amerika

Na vijf jaar rust, is het weer zover. We gaan weer rijden in Amerika. En dit keer wel heel bijzonder: Coast to Coast. We beginnen in Washington, kruisen de hele Verenigde Staten door en eindigen uiteindelijk in Los Angeles.

De voorbereidingen zijn kort en krachtig geweest. We gaan met vijf man vanuit Nederland naar Washington. In de eerste overnachtingsplaats voegt zich dan een familielid van een van de deelnemers bij ons, dat nu in Canada woont.

Behalve het feit, dat van kust tot kust, dwars door Amerika al een hoogtepunt op zichzelf is, zullen we deze reis ook weer een heleboel moois en indrukwekkends gaan zien. Zo gaan we naar Chicago en pakken we daar het begin op van de legendarische Route 66. Dan hebben we dagen, waarop we heel veel Interstates pakken, alleen maar om een grote afstand (op 1 dag meer dan 700 km) te rijden.

We gaan ervaren of het zogenaamde saaie midwesten inderdaad saai is, wanneer we dwars door Nebraska in de richting van Colorado rijden. Colorado is Motorrijders heaven. Prachtige wegen, mooi asfalt, veal bossen, lekkere bochten, en: geen helmplicht. Voor Nederlanders nauwelijks voor te stellen, maar het rijden zonder helm in zo'n omgeving geeft motorrijden een extra dimensie.

In Colorado blijven we daarom iets langer. We gaan onder andere door het Rocky Mountains National Park. Vervolgens via Gunnison en Durango (Stoomtrein !) naar Kayenta, de toegangspoort tot Monument Valley (zie foto links). Van daaruit naar het Glamour en Glitter van Las Vegas. Dwars door Death Valley gaan we dan naar California. Met zijn zessen over de Golden Gate Bridge om vervolgens de prachtige Pacific Coast te volgen via de US 101 richting ons eindpunt Los Angeles.


Home | De Route | Het Programma | De Hotels Het Verslag | Email E-mail : motorreizen@allure.nl