Motorreizen als lifestyle.

route 66 motorreizenWat in 1995 is begonnen als een hobby, een soort jongensdroom die je ooit wilt laten uitkomen, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenment. Logisch, want als motorrijder is er niets mooiers denkbaar dan te toeren in de onmetelijke ruimte die de Verenigde Staten hebben te bieden.

Koppel aan die ruimte het prachtige natuurschoon, de vrijheid, het "Easy-Rider" gevoel en de mogelijkheid om in een groot aantal staten lekker rond te toeren zonder dat je een helm op je hoofd hebt en je weet waar het over gaat.

Dit deel van onze wesbite geeft daarom een aantal indrukken weer. Op de volgende pagina's is achtereenvolgens een verslag te vinden van onze 1-weekse reis in 1996, die wij de jaren daarna als min of meer standaard zouden uitvoeren. In 1997 hebben wij deze zelfde reis gemaakt en in 1998 hebben we met een kleinere groep een 2-weekse tour samengesteld. In 1999 gingen we weer voor een week en in het millenniumjaar 2000 hebben we voor één keer de ultieme reis gemaakt : 3 weken door acht staten. Dat was absoluut een topper, helemaal geweldig.

En nu, in 2001, gaan we acht dagen rijden in Arizona. We beginnen weliswaar in het in Nevada gelegen Las Vegas, om de sfeer daar nog eens lekker op te snuiven, maar we zetten daarna snel koers naar het zuidelijker gelegen Arizona. En om eerlijk te zijn : Arizona vormt voor mij samen met Utah de favoriete staat. Lekker eten, vriendelijke mensen, schitterende natuur, en..... geen helmplicht, zoals wel het geval is in Nevada.

In hoofdlijnen ziet het programma voor dit jaar er als volgt uit. We rijden het leukste deel van Route 66, zakken af naar Sedona-Oak Creek Canyon Scenic Road (één van de mooiste gedeelte van geheel Noord-Amerika), vervolgen onze weg naar Phoenix, Tucson, het land van Lucky Luke en via allerlei prachtige "scenic routes" keren we dan langzaam aan weer terig naar de omgeving van Prescott en Las Vegas. De details van het programma zijn inmiddels uitgewerkt.



Index Motorreizen |  De Hotels |  Het programma |  De Route | Email de site beheerder E-mail:motorreizen@allure.nl

motorreis amerika


Statistieken van deze pagina