De bergen uit, de ruimte in.

Onze motorreis Amerika 2017 in South Dakota and Yellowstone

Na een paar heerlijke dagen motorrijden in pure natuur gaan we South Dakota verlaten. We rijden onder andere langs Cheyenne Crossing. Een restaurant op een kruispunt van De US 85 en de US 14a. Een splitsing van twee wegen, midden in de bossen, waar verder niets is. Typerend beeld voor de Amerikaanse wegen. Verlaten en geïsoleerd. Je hebt er geen ontvangst met je telefoon, er is geen wifi.

De US 14 is een mooie slingerweg, die wij richting noorden volgen tot aan Spearfish. Daar rijden we in de richting van Hulett. Hulett is een bijna verlaten stadje, maar onwijs leuk. Autenthiek. Er zit een vrijwel verlaten saloon, wat zogenaamd oude bankgebouwen en verlaten hotels. Maar gewoon heel grappig. Beetje afhankelijk van het tijdstip dat we er zijn maken we een stop in de saloon "Capt'n Ron's Rodeo Bar".

hulettsaloon
Capt'n Ron's Rodeo Bar

De weg slingert rustig met mooie vergezichten. In de verte zien we ook Devil's Tower. Het is een lokale bezienswaardigheid en een National Monument. Ik heb het eenmaal gezien maar ben er drie keer langsgekomen zonder er een stop te maken. Dat zegt wel iets over hoe spannend ik het vond. We zullen zien hoe het dit keer verloopt. Echt spectaculair is het niet. Meer informatie over Devil's Tower lees je hier bijvoorbeeld.

De planning is dat we in Moorcroft bij Subway een broodje eten. Daarna krijgen we een stuk Interstate van zo'n 100 mijl naar het westelijk gelegen Buffalo. Dit is vandaag onze overnachtingsplaats. Er is onderweg niet veel; we moeten gewoon de afstand even overbruggen. We eten, drinken en slapen in Buffalo.

Hotel adres Weer image
Buffalo Inn 100 Flatiron Dr.
Buffalo
WY 82834
Buffalo Inn Buffalo

De volgende morgen beginnen we nog even met een stuk Interstate. Na zo'n 50 mijl kunnen we die verlaten en buigen we af naar de US 14. Deze weg geeft ons wat meer rijplezier. Een mooie bergweg door het Bighorn National Forest. Hoge pieken, mooie wegen.

bighorn
Big Horn National Forest

Na dit National Forest rijden we verder over de US 14. Geen snelweg, maar ook weinig bijzonders vandaag. Beschouw het maar als de stilte voor de storm. De voorbereiding op wat komen gaat. Want wat de komende dagen op het programma staat, gaat het meer dan goedmaken. We slapen vandaag (en morgen) in Cody, Wyoming. Vanavond gaan we in Cody een Rodeo bezoeken. Vanaf juni vindt er elke dag een plaats in Cody.

Hotel adres Weer image
BW Sunset Inn 1601 8th St.
Cody
WY 8241
Best Western Cody


| vorige pagina | volgende pagina |

| Ons programma | Onze hotels | Routekaarten | Rijden en Eten | Index Motorreis 2017 | Index Motorreizen |